20 Mayıs 2013 Pazartesi

Evden çok uzakta




                   

Kristin Hannah'tan yine iz bırakan, duygusal boşluğa düşüren, bol bol hüzünlendiren bir roman: Evden Çok Uzakta.

İki çocuk annesi, orduda helikopter pilotu olan Jolene, eşine derinden bağlı olmasına rağmen, son zamanlarda evlilikleriyle ilgili sorunlar yaşamaktadır. Ergenlik dönemindeki büyük kızı Betsy ve eşi Michael; Jolene'in mesleğini benimseyememektedir.

İlişkilerinin bu zorlu döneminde Irak'a savaşa çağrılan Jolene, bu çağrıyı kabul ederken hissettiği korkuyu bile ailesiyle paylaşamaz çünkü başta eşi olmak üzere kendisine destek veren kimseyi bulamamıştır. Jolene'i tek anlayan, kendisi gibi orduya katılan pilot arkadaşı Tami'dir.

Savaş, ailenin yaşamını sonsuza kadar değiştirecek gelişmelere neden olurken, savaşa gitmekten çok "savaştan dönmenin" zorluğunu herkese öğretir.

Şimdiye kadar tüm romanlarını (Ateşböceği Yolu, Kış Bahçesi, Sevgi Uğruna Yaptıklarımız, Gece Yolu, Gerçek Renkler) soluksuz okuduğum Hannah'ın, yalnızca bu romanında yaklaşık 100 sayfa kadar birazcık rahatsız oldum, Amerikan ordusunu, mağdurmuşlarcasına savaşmalarını anlatması hoşuma gitmedi ancak savaş sonrası beni yeniden içine çekmeyi başardı roman...

Sonuç olarak, yaşamsal konular seçerek, insan olmayı ve sevginin gücünü herromanında işleyen Kristin Hannah'ı okumaktan hep çok zevk alıyorum.  Henüz tanışmamış olanlar için acilen tavsiye ediyorum.

               

                      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder